کسب درآمد از تلگرام: 5 مدل کسب و کار که باید بشناسید.

کسب درآمد از تلگرام

کسب درآمد از تلگرام: 5 مدل کسب و کار که باید بشناسید.

کسب درآمد از تلگرام توسط بخش زیادی از هموطنان ما و تاثیر فیلترینگ تلگرام بر آن موضوعی است که این روزها خبرهای ضد و نقیض راجع به آن، نقل همه محافل و مجالس است. بعضی امیدوارانه اعتقاد دارند حاکمیت ایران دچار چنین خطایی فاجعه آمیزی نخواهد شد و برخی آن را امری قطعی و تصمیمی گرفته شده می دانند که فقط باید منتظر زمان اجرایی شدنش باشیم.

در این مطلب سعی می کنم راجع به کسب و کارهایی بنویسم که بر بستر پلتفرم تلگرام شکل گرفته اند و فیلتر کردن تلگرام باعث نابودی کلی یا وارد کردن خسارت شدید به آنها خواهد شد.

1.کسب در آمد از کانال های تلگرام:

طی دو سال گذشته کانال های تلگرام انقلابی در میزان تولید و عرضه محتوای فارسی ایجاد کردند. طبق گزارش های رسمی بیش از 200 هزار کانال فعال در تلگرام وجود دارند. مدل اصلی کسب و کار کانال های تلگرام، انتشار تبلیغات است.

صاحبان کانال با صرف تلاش برای تولید و بازپروری محتوا و انتشار منظم و زمان بندی شده در کانال، و همچین با بازنشر پست های کانال در گروه های تلگرامی مختلف تعداد اعضای کانال خود را افزایش دهند.

در این راستا مدیران کانال ها فعالیت های دیگری مانند تبادل و تبلیغات با سایر کانال ها و یا ارائه خدمات در قالب ربات های تلگرام و جذب عضو از این طریق را در دستور کار خود قرار می دهند.


برای ایجاد یک کانال و رشد آن تا 100هزار نفر عضو فعال و واقعی برای کسب درآمد از تلگرام، باید معادل چندین میلیون تومان هزینه کرد. رسیدن به چنین تعدادی از اعضای کانال در صورت وجود تیم و بودجه کافی حداقل به چند ماه زمان نیاز دارد. برای فعالیت یک کانال تلگرامی وجود این نقش ها در تیم مدیریت کانال ضروری است:

1.ادمین اصلی کانال

  1. ارسال پست
  2. تولید محتوا
  3. تبلیغات و پشتیبانی
  4. گرافیک
  5. تدوین ویدئو

در بسیاری از کانال ها، کل فعالیت های کانال توسط یک نفر انجام می شود هر چند در کانال های حرفه ای معمولا این کار توسط یک تیم صورت می پذیرد.

اگر به طور متوسط تصور کنیم که در هر یک از این کانال های تلگرام 2 نفر مشغول به فعالیت هستند، می توان تخمین زد که حدود 400هزار نفر فقط از طریق این مدل کسب و کار، در حال درآمدزایی می باشند.

2.برگزاری کمپین تبلیغات گسترده در تلگرام:

همان طور که در قسمت قبل اشاره کردم، هر کانال یک ادمین تبلیغات دارد که وظیفه تعامل با تبلیغ دهندگان را بر عهده دارد. تعامل مستقیم با ده ها و صدها ادمین تبلیغات کانال برای مدیر یا کارشناس دیجیتال مارکتینگ یک کسب و کار، کار دشوار و طاقت فرسا و زمان بری است.

در پاسخ به این نیاز، افرادی با عنوان ادمین تبلیغات گسترده، در تلگرام فعالیت می کنند. ادمین های تبلیغات گسترده معمولا با تعداد زیادی ادمین های تبلیغات کانال ها در ارتباط هستند. نقش این ادمین ها، تجمیع کننده رسانه های تبلیغاتی برای تسهیل کار تبلیغ دهنده است.

روش کار ادمین های تبلیغ گسترده به این صورت است پست تبلیغاتی شما را برای صدها کانالی که با آنها در ارتباط هستند، می فرستند و بر اساس تعداد بازدیدهای پست، هزینه به ادمین تبلیغ گسترده پرداخت می شود و او تعامل مالی با کانال ها را بر عهده می گیرد.

3.برگزاری کمپین ها و چالش های متنوع بر بستر تلگرام:

شرکت های مختلفی هزینه های زیادی بابت توسعه پلتفرم برای برگزاری کمپین و چالش های متنوع بر بستر تلگرام پرداخت کردند.

از انجایی که با تقریب خوبی همه مردم ایران که به خط تلفن همراه دسترسی دارند، از تلگرام استفاده می کنند، این فرصت استثنایی در اختیار کسب و کارهای ایرانی است که بدون پرداخت هزینه های هنگفت مربوط به زیرساخت ارتباطی، با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند و با انگیزش انها با استفاده از فعالیت های تعاملی، وفاداری انها را تقویت کنند.

یک نمونه از این فعالیت ها چالش بازاریابی دیجیتال است که تا به حال دو شرکت فعال در حوزه ارائه خدمات ارزش افزوده، این چالش را برای تولید محتوا و شناسایی استعدادهای بازاریابی دیجیتال، برگزار کرده اند.

 

4. فروش خدمات و محصولات از طریق ربات تلگرام

 

چت بات ها آینده دنیای دیجیتال هستند. تلگرام، تقریبا 10 ماه زودتر از فیسبوک ای پی آی توسعه چت بات خود را به بازار عرضه کرد. از لحاظ امکانات و قابلیت ها، ربات های تلگرام جلوتر از سایر رقبا هستند.

این امکانات در کنار این مزیت مهم که کاربران به راحتی می توانند از این پلتفرم استفاده کنند و به ان عادت دارند، باعث شده کسب و کارهای متنوعی به ارائه محصولات و خدمات خود از طریق ربات های تلگرام رو بیاورند.

فروشگاه های عرضه محصولات خانگی، شیرینی و کیک، پلتفرم های ارائه خدمات مشاوره پزشکی، انواع ربات های محتوایی برای آموزش های متنوع و مختلف از زبان تا رژیم غذایی و ….تنها چند نمونه محدود از این کسب و کارهای اینترنتی هستند.

چت بات ها با تسهیل دسترسی کاربران به کسب و کارها، افزایش نرخ بازده تبلیغات در تلگرام و افزایش جامعه مخاطبان، باعث افزایش کسب درآمد از تلگرام برای صاحبان کسب و کارها می شود.

 

 

5.پلتفرم های تبلیغاتی در تلگرام

یکی دیگر از راه های کسب درآمد از تلگرام طراحی و توسعه پلتفرم تبلیغاتی در تلگرام است. نقش پلتفرم های تبلیغاتی این است که با خودکار سازی بخشی از فرآیند تبلیغات در تلگرام، علاوه بر ساده سازی فرآیند و امکان گسترش آن، گزارش دهی دقیقی از نتایج کمپین به شما عرضه کنند. اغلب پلتفرم های تبلیغاتی در تلگرام با دو مدل بازدیدی یا کلیکی فعالیت می کنند.

در مدل اول شما به ازای تعداد بازدید پست تلگرامی تان پرداخت می کنید و در مدل دوم، پست شما با لینک اختصاصی در کانال های متعدد منتشر می شود و شما هزینه را به ازای تعداد کلیک هایی که روی لینک تان انجام می شود پرداخت می کنید. مدل دوم تا حدی شبیه تبلیغات کلیکی گوگل ادوردز است.

با افزایش روزافزون کانال ها و کاربران ایرانی در تلگرام و امکانات فوق العاده آن، روز به روز به تعداد پلتفرم های ارائه دهنده خدمات تبلیغاتی در تلگرام افزوده می شود. حتی بیم فیلترینگ تلگرام هم مانع ورود کارآفرینان با انگیزه ایرانی به این حوزه نشده است. تولگرام، موبودید، دیدوگرام، ادسنسور، ادشات و … از جمله این پلتفرم ها به شمار می زوند.

 

آینده تلگرام در دنیا:

بسیاری از تحلیلگران فضای مجازی اعتقاد دارند، در آینده وبسایت ها و اپلیکیشن های موبایل تا حد زیادی جای خود را به چت بات ها خواهند داد. از طرف دیگر رسوایی های امنیتی چند سال گذشته فیسبوک که ادوارد اسنودن آن را آشکار ساخت و همین طور رسوایی اخیر کمبریج آنالتیکا، روز به روز کاربران بیشتری را به سمت استفاده از تلگرام سوق خواهد داد.

عرضه عمومی سکه مجازی گرام و رونمایی رسمی از شبکه آزاد تلگرام باعث تقویت جایگاه این پیام رسان در اقتصاد و سیاست جهانی خواهد شد.

در چنین شرایطی وجود یک اکوسیستم فعال اقتصادی روی بستر تلگرام، برای مردم و فعالان اقتصادی کشور ما یک فرصت به شمار می رود. در در شرایطی که آموزش و همراه کردن کاربران با یک اپلیکیشن موبایل یا وبسایت با توجه به سطح سواد فناورانه عموم افراد جامعه پایین است، ما با جامعه ای روبرو هستیم که با تلگرام کاملا خو گرفته و به تجربه کاربری ان عادت دارد.
در چنین شرایطی به راحتی می توانیم مردم محلی را وارد تعامل با گردشگران خارجی کنیم و تولید کنندگان و تجار ایرانی این فرصت را خواهند داشت که محصولات شات را به مشتریان خارجی عرضه کنند.

هزینه های صرف شده برای تحقیق و توسعه ربات های تلگرامی طی دو سال گذشته، به ما این فرصت را می دهد که چند قدم جلوتر از سایر کشورهای رقیب باشیم تا از فرصتی که بلاک چین برای تعامل اقتصادی و مالی با دنیا برای ما ایجاد می کند، بهره مند شویم.

 

جمع بندی

در اینجا باید به این واقعیت ناراحت کننده اشاره کرد، که به خاطر ترس از فیلترینگ بسیاری از کسب و کارها در 4 ماه گذشته سرمایه گذاری خود روی تلگرام را متوقف کرده اند. روند تولید محتوا در برخی کانال ها کند شده و انگیزه بسیاری از توسعه دهندگان برای تکمیل پروژه هایی که آغاز کرده بودند، از بین رفته است.

به نظر من حکومت ایران نباید تلگرام را فیلتر کند، بلکه باید آن را در کنترل بگیرد و از آن به عنوان یک مزیت رقابتی استفاده کند.

کنترل کردن تلگرام، نه با کنترل کردن داده های محرمانه کاربران، بلکه با تامل سازنده و قبول شرایط پلتفرم که برای همه کشورهای دنیا به یک شکل است، میسر می شود. استفاده از زیرساخت های تلگرام برای برقراری تعاملات بین المللی از دست رفته ما، می تواند جایگاه تضعیف شده ولی رو به بهبود ایران در مناسبات بین المللی را بهتر کند.

توجه داشته باشیم که رفتاری که تلگرام با حکومت ایران دارد مختص ایران نیست و همزمان با دولت آمریکا و دولت روسیه به همان شکل رفتار می کند. من به عنوان یک کاربر ترجیح می دهم اطلاعاتم در اختیار کسی باشد که حاضر است برای حفظ محرمانگی آن، کشور خود را ترک کند و به عنوان یک شهروند جهان، تابعیت یک کشور ناشناخته را اختیار کند.

حکومت ما هم باید بپذیرد که تنها در صورتی می تواند اعتماد از دست رفته مردم را جلب کند که نیازها و خواسته های آن ها را درک کند و از خرد جمعی مردم که با استفاده از نظرات و بازخوردهای آنها در تلگرام قابل سنجش است، برای حل آن نیازها کمک بگیرد.

 

 

گوگل شیتس Google sheets

گوگل شیتس ابزار صفحه گسترده (spreadsheet) ابری شرکت گوگل است. گوگل شیتس نرم افزاری شبیه به اکسل است که بیشتر امکانات اکسل را دارد و البته امکانات و قابلیت های بیشتری به شما عرضه می کند.

ادامه مطلب »

9 پاسخ

  1. حکومت ایران!؟ نباید تلگرام را فیلتر کند بلکه باید اون رو کنترل کند!!!
    نمیشه کنترلش کرد خوب… از طرفی کلی ارز از کشور ما میبره و به ما توهین می کنه…

  2. بحش تلگرام نی فقط الان تو هر شبکه اجتماعی میشه درآمد بدست آورد دنیا شده دنیای اینترنتی

  3. برای پروموت محصول در اینستاگرام خیلی ها عقیده به میکرو اینفلوئنسر ها دارند، نمیدونم ارزش کدوم حالت بیشتره.

  4. سلام بزرگوار
    هم سایت خوبی دارید و هم مطالب خوبی ارسال میکنید
    بنده هم در زمینه موففیت و محتوای آموزشی فعالیت دارم

  5. سلام دوستان
    هر کسی دوست داره سرمایه ‌‌گذاری کنه یه شغل پردرآمد با سود ماهی ۵درصد سراغ دارم
    حداقل سرمایه ۲۰میلیون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *