چالش بازاریابی دیجیتال – دادپرداز

چالش بازاریابی دیجیتال چیست؟

چالش بازاریابی دیجیتال، رویدادی است که در آن دیجیتال مارکترها و تولید کنندگان محتوا می توانند شایستگی های حرفه ای خودشان را در مقابل سایرین ارزیابی کنند. در این رویداد کوتاه مدت، شرکت کنندگان ضمن آشنایی با محصولی که به عنوان موضوع مسابقه انتخاب شده، و انتخاب پرسونای مشتری ایده آل آن، یک کمپین تبلیغاتی دیجیتال با هدف مشخص شده طراحی می کنند.
کمپین های تبلیغاتی در مرحله اول با خرد جمعی متخصصان باتجربه دیجیتال مارکتینگ مورد ارزیابی قرار می گیرند. هر یک از متخصصین متناسب با تجربه خود امتیازی از ۱ تا ۷ به هر کمپین اختصاص می دهد. تعداد محدود و مشخصی از کمپین ها که امتیاز متوسط بالاتری نسبت به سایر کمپین ها دریافت کرده باشند، به مرحله دوم چالش راه خواهند یافت.
در مرحله دوم چالش به هر یک از شرکت کنندگان برگزیده مبلغ مشخصی به عنوان بودجه کمپین تخصیص داده می شود و کمپین طراحی شده توسط او در مقیاس محدودی اجرا و نتایج آن به صورت دقیق و قابل مقایسه با سایر کمپین ها، اندازه گیری می شود.

کمپینی که بیشترین نتیجه(تحقق هدف کمپین) را در مقایسه با سایرین به دست آورده باشد، برنده چالش بازاریابی دیجیتال خواهد بود.

کلیه مراحل چالش بازاریابی دیجیتال (غیر از بخش اجرای کمپین های تبلیغاتی) از طریق ربات داور چالش بازاریابی دیجیتال @dmtcontestbot انجام می شود.

چالش بازاریابی دیجیتال – سامانه حقوقی دادپرداز

دومین چالش بازاریابی دیجیتال بعد از حدود یک سال از زمان برگزاری چالش بازاریابی دیجیتال هاب-فوتبات با مشارکت و همراهی جاب ویژن، دادپرداز، DMDay ، چطور و کمیته مدیریت و اقتصاد انجمن فارغ التحصیلان شریف برگزار شد.

موضوع چالش طراحی کمپین با هدف ثبت سوال یا درخواست در سامانه حقوقی دادپرداز بود.  پیام زیر برای معرفی محصول موضوع مسابقه در ربات برای کاربران ارسال می شد:

سامانه حقوقی دادپرداز یک استارتاپ فناورانه برای آسان کردن دریافت خدمات حقوقی مثل مشاوره حقوقی، وکالت، نگارش قرارداد، لایحه، دادخواست، خدمات ثبتی و … است.
دادپرداز یک زیرساخت نرم افزاری برای ایجاد ارتباط بین وکیل و موکل، انتخاب وکیل، عقد قرارداد و پرداخت آنلاین حق الوکاله ایجاد نموده است.

روال کار دادپرداز به این شکل است که متقاضی خدمت حقوقی درخواست خود را ثبت می کند، از وکلای مختلف پیشنهاد دریافت می کند، از هر وکیل ۱۵ دقیقه مشاوره تلفنی رایگان می تواند بگیرد، پس از بررسی رزومه و سوابق و نظرات سایرین در مورد وکلای پیشنهاد دهنده و با مقایسه دستمزد پیشنهادی وکلا، یکی از آن ها را انتخاب می کند و ضمن عقد قرارداد با وکیل، به صورت آنلاین مراحل انجام کار را پیش می برد.

بدین ترتیب علاوه بر شفافیت و رفع هر گونه ابهام و جلوگیری از اختلافات احتمالی در رابطه بین وکیل و موکل، شهروندان می توانند با آگاهی و دید باز، وکیل مورد نظرشان را انتخاب کنند.

مزایایی که دادپرداز برای مخاطبانش ایجاد می کند عبارتند از:

1️⃣ امکان انتخاب وکلای مجرب و متخصص

2️⃣ دریافت خدمت وکالت به صورت شفاف و مقرون به صرفه

3️⃣ تضمین ۱۰۰٪ رضایت از اقدامات وکیل

4️⃣ داوری در رابطه بین وکیل و موکل

5⃣ یک ربع مشاوره تلفنی رایگان با تمام وکلای پیشنهاد دهنده

✅ هدف دادپرداز در این کمپین تبلیغاتی آن است که تعداد بیشتری از متقاضیان خدمات حقوقی با خدمات دادپرداز آشنا شده و با ثبت سوال یا درخواست های حقوقی شان، به جمع کاربران دادپرداز اضافه شوند.

? شاخصی که میزان اثربخشی تبلیغات طراحی شده توسط شرکت کنندگان در چالش توسط آن سنجیده می شود، تعداد کاربران یکتایی هستند که از طریق ربات @DadPardazbot و یا وبسایت DadPardaz.com سوالات حقوقی شان را طرح می کنند یا برای استخدام وکیل درخواستی ثبت می نمایند. شما مختار هستید که در انتخاب رسانه تبلیغاتی و طراحی پست تبلیغاتی تان کاربران را به ربات یا وبسایت دادپرداز هدایت کنید. در هر دو صورت شاخص ارزیابی تبلیغات، موارد فوق هستند.

نحوه انتخاب برنده چالش

بعد از بررسی کمپین های طراحی شده توسط شرکت کنندگان چالش ۴ نفر از شرکت کنندگان وارد مرحله دوم چالش شدند. در این مرحله مبلغ ۲۰۰ هزار تومان اعتبار تبلیغاتی در اختیار هر یک از شرکت کنندگان  قرار گرفت. افراد برگزیده اعتبار تخصیص داده شده را به تشخیص خود در یکی از کانال های تبلیغاتی هزینه کردند و بدین ترتیب ۴ کمپین تبلیغاتی دیجیتال با هدف واحدی برگزار گردید.

برای هر یک از شرکت کنندگان بعد ثبت نام در ربات دادپرداز (@dadpardazbot) لینک یکتایی ایجاد شد. با استفاده از این لینک و امکانات نرم افزاری پیاده سازی شده در سیستم همکاری در فروش دادپرداز، عملکرد هر یک از کمپین ها به صورت دقیق اندازه گیری و نتایج زیر به دست آمد:

جدول برگزیدگان چالش:

تحلیل نتایج کمپین ها

متینه ایقایی با انتخاب دقیق پرسونای مخاطب هدف (خانم های خانه دار) و انتخاب صحیح کانال مناسب برای دسترسی به این بخش از مخاطبان بالقوه دادپرداز، توانست نتیجه خوبی را به دست بیاورد. پیام تبلیغاتی طراحی شده توسط ایشان، کاملا مختص خانم های خانه دار نوشته شده بود. و در کانال هایی با اثربخشی مناسب  منتشر شد.

   

انتخاب هوشمندانه ربات تلگرام به عنوان مقصد کمپین دومین دلیل برد این کمپین است. این موضوع که رسانه تبلیغاتی و محل ارائه سرویس هر دو در تلگرام بودند باعث شد نرخ تبدیل تبلیغ به مراتب بالاتر برود. علاوه بر این برای کسی که در جستجوی دریافت خدمت است، ربات تجربه کاربری ساده تر و قابل حدس تری ارائه می دهد.

تمام دلایل بالا منجر به نرخ بازده بسیار عالی برای این کمپین شد. ۸۹ نفر از کسانی که این تبلیغ را در دو کانال شگردهای خانومانه و PDF ملاحظه کردند روی لینک CTA تبلیغ کلیک کردند و از این تعداد ۳۱ نفر سوال و ۱ نفر درخواست خود را ثبت کردند. نرخ تبدیل فوق العاده خوب ۳۶٪ جای هیچ شک و شبهه ای برای انتخاب برنده مسابقه را باقی نگذاشت.

اگرچه این مسابقه فقط یک برنده نهایی داشت ولی نمی توان از تخصص و مهارت آقای مهدی حسن خانی در طراحی و اجرای کمپین ادوردز به راحتی عبور کرد. این کمپین با مبلغ حدود ۷۰ درهم که معادل ۲۰۰ هزار تومان  است انجام شد. ۵ ادگروپ و ۵ تبلیغ متناظر هر یک از این ۵ گروه طراحی و کمپین اجرا شد.

نتیجه کمپین ادوردز اجرا شده، ثبت ۱ سوال و ۷ درخواست بود. اگرچه از لحاظ مجموع تعداد سوالات و درخواست ها این کمپین مجموع امتیاز پایین تری نسبت به کمپین تلگرامی خانم ایقایی به دست آورد،‌ولی کیفیت سرنخ های بازاریابی(Leads) تا حدی بالاتر بود. منظور از کیفیت بالاتر سرنخ ها در این مرحله این است که تعداد بیشتری از سرنخ ها از جنس ؛درخواست؛ بودند.
همان طور که در بخش معرفی دادپرداز ذکر شد، نتایج مورد انتظار این کمپین ثبت سوال و درخواست بود. از نقطه نظر شرکت، درخواست در مرحله جلوتری از خط لوله فروش قرار دارد و احتمال بیشتری برای تبدیل شدن به یک قرارداد را دارد. از این رو کیفیت سرنخ های از جنس درخواست، بالاتر از سرنخ های از جنس سوال برآورد شده است.

به رفم نکته بالا باید توجه داشته باشیم که مقایسه کیفیت سرنخ ها به این شکل چندان دقیق نیست. سنجش و مقایسه کیفیت سرنخ ها به صورت دقیق، بعد از گذشت زمان و سنجش رفتار کاربرانی که از هر یک از کانال ها جذب دادپرداز شده اند امکان پذیر خواهد بود.

آقای سینا رضانواز و خانم مریم حیدری دو شرکت کننده برگزیده دیگر مرحله دوم چالش بودند که تصمیم گرفتند بودجه شان را در اینستاگرام مصرف کنند. کمپین های اینستاگرامی آقای رضانواز در قالب استوری در صفحات caferabete @inrels @mrcoachinsta@ و کمپین خانم حیدری در @maavara منتشر شدند.فراخوان به عمل هر دو کمپین، مانند کمپین ادوردز آقای حسن خانی به مقصد وبسایت دادپرداز تنظیم شده بود.

همان طور که در جدول ابتدای این بخش مشخص است به رغم آنکه کمپین آقای رضانواز در قالب استوری اینستاگرام با ۲۸۲ بازدید، بیشترین تعداد بازدیدکننده را به وبسایت دادپرداز هدایت کرد و از لحاظ آگاهی از برند در جایگاه بالاتری نسبت به بقیه کمپین ها برخوردار بود ولی کیفیت کاربران هدایت شده از این مسیر چندان بالا نبودند و در نهایت فقط منجر به ثبت یک درخواست شد.

کمپین های خانم حیدری هم با ۱۱۳بازدید کننده از وبسایت و ۱ درخواست ثبت شده به پایان رسید. محتوای تبلیغاتی که در این کمپین مورد استفاده قرار گرفت، بخشی از ویدئوی موشن گرافیک دادپرداز بود.

مسائل مختلفی را می توان دلیل عدم توفیق این دو کمپین دانست. کیفیت محتوا، تناسب پیام تبلیغاتی با پرسونای مخاطب هدف و ماهیت استوری های اینستاگرام از جمله این مسائل هستند.


نتیجه گیری و درس های مهم

اولین و مهم ترین درس مهم از برگزاری این چالش، تاکید مجدد بر اهمیت مقدار جایزه در انگیزه شرکت کنندگان در چالش است. بعد از سه بار تکرار این چالش می توان نتیجه گیری کرد که تناسب مستقیمی میان دشواری چالش، مبلغ جایزه و میزان مشارکت در چالش وجود دارد.

دومین درس مهم را می توان تاکیدی دوباره بر اهمیت و قدرت تلگرام به عنوان یک رسانه تبلیغاتی موثر و کارا دانست. در کنار همه فعالیتهای دیگر تبلیغاتی حتما تبلیغات در تلگرام را در دستور کار خود قرار دهید.

به عنوان کلام اخر از دوستان عزیزی که به نحوی در برگزاری این چالش یاریگر ما بودند خصوصا هادی محمدآبادی و مقداد ولایی بنیان گذاران جاب ویژن، آرمان والی بنیان گذار چطور، سرکار خانم شریفی بنیان گذار dmday و سایر عزیزان تشکر می کنم.

نقشه سفر مشتری
نقشه سفر مشتری

نقشه سفر مشتری یکی از مفاهیم کلیدی و مهمی که در بازاریابی دیجیتال باید بدانید، نقشه سفر مشتری یا customer journey map  است.  در این

ادامه مطلب »

یک پاسخ

  1. بازاریابی دیجیتالو اگرچه خیلی دربارش صحبت می کنند و مقالات مختلی برای وجود داره اما خیلی پیچیدس و کار هرکسی نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *