تعیین اهداف هوشمند بازاریابی

هدف هوشمند بازاریابی چیست و انتخاب آن چه اهمیتی دارد؟

انتخاب، پایبندی و اطلاع‌رسانی همگانی هدف هوشمندانه بازاریابی یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای هرگونه فعالیت بازاریابی در عصر دیجیتال است. درصورتی‌که شما قبل از هرگونه فعالیت بازاریابی هدفتان را مشخص نکنید، نخواهید توانست بعد از انجام آن فعالیت، موفقیت یا شکست آن را اندازه‌گیری کنید و این دقیقاً به این معناست که تیری در تاریکی رها کرده‌اید. ممکن است این تیر به یکی از اهداف اصابت کند ولی چون شما نمی‌دانستید باید کدام هدف را ارزیابی کنید، عملاً نمی‌توانید نتیجه‌گیری قابل قبولی از آن فعالیت داشته باشید.

اهداف هوشمند
اهداف هوشمند

اهداف هوشمندانه معادل فارسی برای SMART objectives هستند. اهداف SMART دارای ۵ مشخصه اصلی زیر هستند:
۱٫ دقیق و مشخص باشد. هدفی که انتخاب می‌کنید باید دقیقاً مشخص کند به دنبال چه چیزی هستید.
۲٫ قابل‌اندازه‌گیری باشد: مهم‌ترین مزیت بازاریابی در عصر دیجیتال نسبت به بازاریابی سنتی، امکان اندازه‌گیری موفقیت هر یک از فعالیت‌های بازاریابی است. به همین دلیل هدفی که انتخاب می‌کنید باید کاملاً قابل‌اندازه‌گیری به‌صورت کمی باشد.
۳٫ دست‌یافتنی باشد: هدفی را انتخاب کنید که احتمال بدهید اگر خوب تلاش کنید می‌توانید به آن نزدیک شوید.
۴٫ واقع‌گرایانه باشد: آیا هدف شما، با واقعیت‌های موجود شما، توانمندی‌ها و امکانات و منابعی که در اختیاردارید مطابقت دارد؟
۵. زمان‌بندی‌شده باشد: باید مشخص کنید که چه زمانی می‌خواهید به این هدف دست پیدا کنید. یک‌ماهه، سه‌ماهه یا یک‌ساله؟

چه طور اهداف هوشمند بازاریابی مان را انتخاب کنیم؟

هر سازمانی متناسب با وضعیت موجود کسب‌وکار، اندازه و مرحله رشدی که دران قرار دارد، می‌تواند هدف‌های متفاوتی را انتخاب کند. بااین‌حال، به نظر می‌رسد اهداف بازاریابی که یک سازمان در عصر دیجیتال می‌تواند تعیین کند، دریکی از دسته‌های زیر قرار می‌گیرد.

7 راه تعیین اهداف هوشمند بازاریابی :

1.جذب مشتری جدید

تعیین اهداف هوشمند بازاریابی

lead generation یا جذب مشتری جدید به وب‌سایت، مهم‌ترین و معمول‌ترین هدفی است که سازمان‌ها در بازاریابی دیجیتال انتخاب می‌کنند.

مثال:

جذب ۱۰۰۰۰ بازدیدکننده از صفحه فرود وب‌سایت تا پایان خردادماه ۹۶

 

2.افزایش آگاهی از برند

 

ممکن است هدف سازمان شما، در مرحله‌ای از کسب‌وکار، صرفاً این باشد که افراد بیشتری شمارا بشناسند و اسم شما به گوششان خورده باشد.  بسیاری از فعالیت‌های بازاریابی که سازمان‌ها انجام می‌دهند، باهدف تقویت تصویر برندشان در ذهن مخاطبان بالقوه انجام می‌شود.

مثال:

دو برابر شدن نرخ آگاهی از برند در جامعه فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های کشور تا انتهای سال ۹۶

 

3.افزایش نرخ تبدیل (نسبت مشتریان به بازدیدکنندگان از صفحه فرود)

تعیین اهداف هوشمند بازاریابی, افزایش نرخ تبدیل

ممکن است سازمان به این نتیجه برسد که باید استراتژی‌ها و فعالیت‌هایی را در پیش بگیرد تا تعداد بیشتری از مشتریان جدیدی که جذب می‌کند، تبدیل به مشتری شوند.

مثال:

افزایش نرخ تبدیل به میزان ۵۰% تا انتهای سال ۹۶

 

4.افزایش رضایت مشتریان

در برهه‌هایی از چرخه عمر سازمان، مهم‌ترین هدف در سازمان افزایش رضایت مشتریان فعلی‌اش هست.

مثال:

شاخص رضایتمندی مشتریان در شش‌ماهه دوم سال ۹۶ نسبت به شش‌ماهه نخست ۲۰% افزایش پیدا کند.

 

5.افزایش وفاداری مشتریان

مهم‌ترین دارایی برندها مشتریان وفاداری هستند که حاضرند، مبلغ و مروج آن برند باشند. افزایش وفاداری مشتریان یکی از اهداف مهم سازمان‌های متوسط و بزرگ است

مثال:

امتیاز خالص ترویج (Net Promoting Score) مشتریان سازمان تا انتهای تابستان ۹۶ به بالاتر از ۷  افزایش پیدا کند.

 

6.تغییر موقعیت برند

گاهی از اوقات، یک برند به دلایل استراتژیک تصمیم می‌گیرد تا وارد بازار جدیدی بشود و دسته جدیدی از مشتریان را هدف قرار دهد. در چنین شرایطی هدف هوشمند بازاریابی در راستای تغییر موقعیت برند تعیین می‌شود.

مثال:

۱۰۰ مشتری جدید انگلیسی‌زبان تا پایان مردادماه جذب شود.

 

در این مقاله 6 راه تعیین اهداف هوشمند بازاریابی را ذکر کردیم . چارچوبی که در اینجا برای تقسیم‌بندی اهداف هوشمند بازاریابی گفته شد، یکی از ده‌ها چارچوبی است که در این زمینه مورداستفاده قرار می‌گیرد. بامطالعه سایر منابع می‌توانید ایده‌های بهتری راجع به اهداف بازاریابی  که می‌توانید انتخاب کنید به دست بیاورید.

در نظر داشته باشید که انتخاب یک هدف واحد و هوشمند برای یک فعالیت بازاریابی به این معنی نیست که سایر اهداف دیگری که در ذهن ما هستند، در اثر آن فعالیت، محقق نمی‌شوند.  مثلاً اگر شما هدفتان را جذب مشتری جدید قرار دهید، در اثر کمپین بازاریابی که طراحی و اجرا می‌کنید، حتماً آگاهی از برند شما هم افزایش پیدا می‌کند. بااین‌حال این مسئله مهمی است که بدانید کدام هدف، اصلی و مهم‌تر از دیگر اهداف است.

این مسئله نه‌تنها برای شما به‌عنوان مدیر بازاریابی بلکه برای اطلاع‌رسانی و برنامه‌ریزی یکپارچه در سطح تیم لازم و اجباری است. مشخص نکردن هدف واحد، باعث می‌شود اعضای تیم سردرگم شوند، تولید محتوا باهدف گذاری مناسبی انجام نشود و در طراحی و اجرای کمپین و تولید و انتشار محتوا دچار سردرگمی شوید و اثربخشی فعالیت‌هایتان به نحو عمده‌ای کاهش پیدا کند.

اینفوگرافیک تعیین اهداف هوشمند بازاریابی

اینفوگرافیک تعیین اهداف هوشمند بازاریابی

 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *