تحلیل کمپین‌های تبلیغاتی در اینستاگرام – بخش اول

تحلیل کمپین اینستاگرام

این روزها اینستاگرام شبکه اجتماعی مهمی در تبلیغات آنلاین محسوب می‌شود. ابزارهای تحلیلی در اینستاگرام به شما کمک می‌کند تا برای محتوای خود برنامه‌ریزی کنید و کمپین‌های تبلیغاتی آتی خود را بهتر هدایت کنید و به اهدافی که در شبکه‌های اجتماعی تعریف کردید، دست‌یابید. این اهداف باید به‌صورت هوشمند تعریف شوند. به‌این‌ترتیب روش‌های تحلیلی به شما اجازه می‌دهد تا بفهمید آیا به این اهداف رسیدید یا خیر.

فعالیت‌های افراد در اینستاگرام منبع داده‌ای مهمی محسوب می‌شود که شرکت‌ها به دنبال آن هستند تا از آن برای بهبود فعالیت‌های بازاریابی خود استفاده کنند. در این مقاله به این خواهیم پرداخت که در محیط اینستاگرام کدام‌یک از شاخص‌های بازاریابی دیجیتال را استفاده کنید. در مقاله دوم به معرفی ابزارهایی خواهیم پرداخت که به شما کمک می‌کند تا این شاخص‌ها را اندازه‌گیری کنید.

مزایای استفاده از ابزارهای تحلیلی در اینستاگرام

پیدا کردن فهم بیشتر از مخاطب

ابزارهای تحلیلی اینستاگرام به شما این دید را می‌دهد که فالوئرهای شما به لحاظ اطلاعات جمعیت شناختی مانند جنسیت، سن، مکان زندگی و زبان چگونه هستند. بستگی به ابزاری که از آن استفاده می‌کنید ممکن است بتوانید علایق آن‌ها و رفتارهای خریدشان را هم شناسایی کنید. به‌این‌ترتیب می‌توانید محتواهای سفارشی‌شده بهتری برای آن‌ها قرار دهید. این بسیار محتمل است که مخاطبان شما در اینستاگرام با سایر مخاطبان شما در شبکه‌های اجتماعی دیگر متمایز باشند.

اندازه‌گیری میزان موفقیت استراتژی‌های شما در اینستاگرام

در حال حاضر در اینستاگرام تعداد لایک‌ها، کامنت‌ها و مانند این وجود دارد. ابزارهای تحلیلی این امکان را به شما می‌دهد که این اعداد را در طول زمان مشاهده کنید. متوجه شوید بهترین زمان برای گذاشتن محتواهای مختلف چه اوقاتی است و چه محتواهایی بیشتر مخاطبان را جذب خودشان کردند.

کمک به هدف‌گذاری

با فهمیدن نقاط ضعف و قوت فعالیت‌های خود در اینستاگرام می‌توانید اهداف خود را برای آینده شناسایی کنید و روی بهبود فعالیت‌های خود متمرکز شوید.

تقسیم‌بندی منابع

فعالیت در هر شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام نیازمند منابع است. هزینه‌های نیروی انسانی، ابزارها، آموزش و مانند این هزینه‌های فعالیت در شبکه‌های اجتماعی است. ابزارهای تحلیلی می‌تواند به شما نشان دهد کدام‌یک از فعالیت‌های شما به‌صرفه‌تر است و نیازمند توجه بیشتر است. به‌این‌ترتیب منابع محدود خود را می‌توانید بهتر تخصیص بدهید.

برنامه‌ریزی برای کمپین

اطلاعاتی مانند این‌که کدام هشتگ را استفاده کنید و چه کسانی در شبکه فالوئرهای شما اثرگذارتر هستند در طراحی کمپین‌ها بسیار مهم است. موفقیت کمپین‌های شما به این عوامل بستگی دارد. موفقیت فعالیت‌های ترویجی تصادفی نیست بلکه یک علم است.

به دست آوردن مزیت رقابتی

ابزارهای تحلیلی به شما این امکان را می‌دهد که بفهمید رقبای شما چه‌کارمی کنند. کدام‌یک از کارهایشان به موفقیت ختم شده و کدام‌یک اشتباه بوده و شسکت خورده است.

شاخص‌های ارزیابی موفقیت در اینستاگرام

شاخص‌های موفقیت در اینستاگرام را می‌توان در دودسته کلی جای داد. اول شاخص‌های مربوط به حساب کاربری یا اکانت که نشان می‌دهد فعالیت حساب کاربری شما در طول زمان چگونه بوده است. دوم شاخص‌های مربوط به هر پست که منتشر می‌کنید. این شاخص‌های در کنار هم می‌تواند نشان دهد که شما چقدر به اهداف کمپین خود رسیدید (برای مثال افزایش تعداد فالوئرها یا افزایش تعداد تعاملات مخاطبان با پست‌های شما).

 

شاخص‌های حساب کاربری

پست‌های برتر

این پست‌هایی هستند که در یک ماه تأثیر (Impressions) زیادی گذاشته‌اند. تأثیر به معنی این است که چند نفر پست شما را دیده‌اند. پست‌های برتر به شما می‌گوید که چه محتوایی بیشتر موردپسند مخاطب شماست.

منشن‌های برتر

پست‌هایی با بیشترین تأثیر (Impressions) هستند که نام کاربری شما توسط دیگران در آن‌ها اشاره (Mentions) شده است. این به شما ایده می‌دهد که افراد تأثیرگذار در شبکه اطراف شما چه افرادی هستند.

فالوئرهای برتر

فالوئرهایی (Followers) هستند که خودشان بیشترین فالوئر را دارند. گرچه ممکن است لزوماً پست‌های شما را با دیگران به اشتراک نگذارند، ولی این پتانسیل را دارند که مخاطب زیادی جذب کنند.

فالوئرهای جدید

تعداد فالوئرهایی را که بعد از هر کمپین تبلیغاتی یا اتخاذ استراتژی‌های جدید محتوا به دست می‌آورید، نشان می‌دهد.

شاخص‌های هر پست

میزان تعاملات مخاطب

میزان تعاملات (Engagement) تعداد دفعاتی است که کاربران با پست‌های شما درگیر می‌شوند (مانند لایک شدن، اشاره شدن و پاسخ داده شدن نشان‌دهنده). این شاخص نشان می‌دهد که کدام محتوای شما بهتر از دیگری است.

نرخ تعاملات

تعداد تعاملات (Engagement) تقسیم بر تعداد تأثیر (Impressions)، نرخ تعاملات را به دست می‌دهد. این شاخص به شما ایده می‌دهد که چند درصد از مخاطبان شما درگیر محتوای شما شده‌اند.

درصد دسترسی

تعداد کل تأثیر بر تعداد کل فالوئرها درصد دسترسی را نشان می‌دهد. اگر درصد کمی از مخاطبان، پست‌های شما را می‌بینند شاید باید به روشی دیگر و جدید پست‌های خود را منتشر کنید تا موردتوجه قرار گیرد.

در بخش دوم این مقاله با ابزارهایی آشنا خواهید شد که این شاخص‌ها را برای شما اندازه‌گیری می‌کنند.

منبع:

https://blog.hootsuite.com/instagram-analytics-tools-business/

گوگل شیتس Google sheets

گوگل شیتس ابزار صفحه گسترده (spreadsheet) ابری شرکت گوگل است. گوگل شیتس نرم افزاری شبیه به اکسل است که بیشتر امکانات اکسل را دارد و البته امکانات و قابلیت های بیشتری به شما عرضه می کند.

ادامه مطلب »
اموزش پلتفرم زوم
آموزش استفاده از پلتفرم زوم

پلتفرم زوم (zoom ) یک بستر آنلاین برای برگزاری جلسات آموزشی، کارگاه و ویدئوکنفرانس است. کارگاه های جعبه ابزار بازاریابی، از طرق پلتفرم زوم برگزار می شود. در این مطلب با نحوه استفاده از پلتفرم زوم آشنا خواهید شد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *