اماده سازی محتوا به سبک قله نوردان گوگل

ساخت محتوای سئو

در ابتدا یک سوال بپرسم. ایا رتبه های اول گوگل از فضا امده اند؟ حداقل تا امروز خیر. این مطلب حاصل چندین سال تجربه و امار های مختلف در زمینه سئو هستش که چه مطلبی بهترین بازخورد رو میتونه از گوگل بگیره.

با گذشت زمان و شکل گیری وبسایت های زیاد سئو هم اهمیت پیدا کرد و هر چه بیشتر در حال پیشرفت هستیم سئو جایگاه بالایی تا حدی که در جعبه ابزار بازاریابی ما 74 درصد سکشن های جدید رو از موتورهای جستجو و 71 درصد کل ورودی ها از گوگل تامین میشه. اگر دوست ندارید صدها کاربر و مشتری رو از دست ندید پس سئو رو فراموش نکنید.

 

کانال سئو در جذب کاربر وبسایت جعبه ابزار بازاریابی
کانال سئو در بازاریابی
کانال سئو در جذب کاربر وبسایت جعبه ابزار بازاریابی

 

صفحاتی که در گوگل اول هستند چه ویژگی های پر رنگی نسبت به بقیه دارند؟

در اینجا فاکتور های برجسته برای سئو در صفحه رو مورد بررسی قرار میدیم اینکه هر کدام به چه اندازه باشند و رتبه های اول تا چه حد اونها رو دارند

  • محتوای متنی
  • لینک سازی داخلی
  • انتخاب کلیدواژه
  • تگ های HEAD ( توضیحات متا و تگ title)
  • تگ های عنوان بندی ( مانند h1)
  • عکس ها

 

محتوای متنی در سئو :

بزارید از لحاظ اماری بررسی کنیم , چی میشد اگر 300 هزار صفحه رو یکی بررسی میکرد و تک تک میگفت میانگین کدوم بهتر بودن ؟ خبر خوب اینکه این کار انجام شده (اما کمی ممکنه قدیمی به نظر بیاد)

بهترین اندازه متن در سئو
بررسی 300 هزار وبسایت از لحاظ بهترین اندازه متنی

بهتره این مسئله رو باز تر کنم , یک متن پایه سئو و اکثر فرایند های بازاریابی دیجیتال هستش, چرا متن های طولانی؟ اگر از دنبال کنندگان سئوی گوگل باشید حتما متوجه شدید که سئو از حالتی که فاکتور های ثابت داشته باشد به سمت فاکتور های کاربر پسند مثل الگوریتم کبوتر و جستجوی محلی میرود. از نظر شخص شما یک مطلب جامع کار امدتره یا یک مطلب خیلی کوتاه ؟  با توجه به این وبسایت هایی که از لحاظ امار جزو رتبه های برتر هستند به طور متوسط 1285 کلمه دارند که این خودش نشون میده که گوگل به محتوای بلند تر اهمیت بیشتری میده .

البته امار های دیگری هم هستند که میگن به طور متوسط رتبه های اول گوگل در دسکتاپ به طور متوسط 1632 کلمه و رتبه های اول در موبایل به طور متوسط 1222 کلمه دارند البته این امار دقیق نیست

لینک سازی داخلی در سئو :

لینک چیه؟ خیلی ساده جعبه ابزار بازاریابی دیجیتال الان یک لینکه. این فاکتور نسبتا کم اهمیت ممکنه به نظر برسه اما این مورد در سئو اهمیت خاصی داره مخصوصا برای محتوای داخلی مرتبط به عنوان مثال یک نگاهی به دسته بندی استراتژی محتوا بندازید این یک صفحه معمولی است که به طراحی استراتژی محتوا لینک شده این دو صفحه با توجه به مرتبط بودن به هم لینک شدن نتیجه … بهتره در گوگل ببینیم

رتبه اول در کلید واژه طراحی استراتژی محتوا
رتبه اول در کلید واژه طراحی استراتژی محتوا

امار ها درباره لینک سازی داخلی و تاثیر اون روی سئو :

 

میزان لینک داخلی در سئو
بررسی 300 هزار وبسایت از لحاظ بهترین تعداد لینک داخلی

به طور متوسط کل لینک های یک صفحه بالای 150 عدد هستش البته منظور از لینک ها , لینک های در متن تنها نیست بلکه منو , فوتر و بخش های مختلف هستش برای میزان لینک های یک صفحه کلید کنترل و U رو بزنید یا گزینه view-source مرورگرخودتون رو انتخاب کنید برای اینکه بدونید یک صفحه چقدر لینک داره این رو جستجو کنید  <a

اگر از وردپرس یا هر سیستم مدیریت محتوای استفاده میکنید حتما در حالت ناشناس این رو بررسی کنید

لینک داخلی در سئو
میزان لینک های داخلی وبسایت جعبه ابزار بازاریابی دیجیتال

بهترین میزان لینک داخلی برای محتوای تک صفحه چقدر است؟

تا اینجا درباره کل وبسایت صحبت کردیم اما دقیق تر برای محتوایی که داریم اماده میکنیم بین 3 الی 10 عدد لینک مرتبط میتونه تاثیر زیادی بزاره به علاوه با کمی جستجو در منابع وردپرس میتونید تا حد زیادی افزونه هایی که کمکتون میکنند رو پیدا کنید

لینک سازی داخلی در وردپرس

در کنار این مورد با لینک سازی داخلی بهتر و تمرکز رو کلید واژه ای خاص میتونید به طور معجزه آسایی رنک خودتون رو افزایش بدید.

 

تگ های هد یا تگ های سئو :

عموما این تگ ها رو با عنوان تگ های سئو شناخته میشه برای بررسی این مورد میتونید در تلگرام ادرس اون صفحه رو بزنید یا اینکه با ابزار بررسی توضیحات متا بررسی کنید.

مشاهده متا ها در تلگرام
مشاهده متا ها در تلگرام

توضیحات متا یا meta description چیست؟

 

در میان متا تگ‌ها، توضیحات متا (Meta Description) از اهمیت بالایی برخوردار است. تگ توضیحات متا در واقع چکیده‌ای از محتوای سایت را ارائه میدهد که از چشم بازدیدکنندگان پنهان است و فقط برای درک بهتر موتورهای جستجو استفاده میشود.

وبسیما

بهتره این مورد برای زمانی در نظر بگیرید که کاربر شما رو در نتایج گوگل دید , اگر کاربر شما رو در نتایج گوگل دید با توجه به توضیحات متا میتونه تصمیم بگیره که ایا وبسایت شما مناسب هست یا نه؟ به طور تجربی وبسایت هایی که توضیحات متای جذاب تری دارند میزان بیشتری از جستجو های گوگل رو جذب میکنند تا نسبت به وبسایتی که صرفا تکرار کلید واژه هاست و کاربر نمیدونه که ایا برای مهم هستش یا نه؟

گوگل با بررسی نرخ ترک وبسایت میتونه وبسایت هایی که کاربران زود ترک میکنند رو تشخیص بده و رتبه اونها رو کم کن پس تقلب بی فایدس …

نکته : برای تنظیم توضیحات متا از افزونه seo yoast میتونید استفاده کنید

سئوی متا های توضیحات در وردپرس
پنل افزونه seo yoast

 

 

 

تگ های عنوان بندی در سئو :

گوگل ساختار کتاب ها رو دوست داره. چرا کتاب؟ برای فهمیدن این موضوع باید شباهات کتاب ها و یک صفحه رو بررسی کنیم:

  1. عنوان اصلی کتاب که شبیه H1 در صفحه هست
  2. زیر عنوان برای هر فصل یا H2
  3. ساختار صفحه بندی و خوانایی بالا که در وبسایت و افزونه سئو yoast با موضوع خوانایی مطرح شده
  4. استفاده از تصاویر و لیست ها برای درک بهتر موضوع که در وبسایت دقیقا مشابه کتاب هاست

مهم ترین بخش تشابه کتاب و سئو مسئله ساختار تو در تو برای محتوا هستش . عموما وبسایت های تخصصی که در یک زمینه خاص کار میکنند رتبه بهتری دارند. مشابه اون مانند کتاب های تخصصی هستش.

 

عنوان H1 در سئو

مهمترین عنوان در صفحه که حتما کلید واژه باید در اون تکرار بشه این عنوان هستش . نمونه تگ  H1 رو میتونید ببینید :

<H1> … </H1>

در قالب ها و اکثر سیستم های مدیریت محتوا عنوان مطلب یا عنوان صفحه با تگ H1 هستش

استفاده از H1 در سئو
بررسی 300 هزار وبسایت از لحاظ تعداد وبسایت هایی که از تگ H1 استفاده میکنند

طبق بررسی searchmetrics حدود 80 درصد از وبسایت های صفحه اول گوگل از تگ H1 استفاده کردند. حالا ممکنه سوالی برای شما پیش بیاد ایا بدون این تگ هم میشه رتبه گرفت؟ بله میشه اما سخت هستش چون شبیه کتابیه که عنوان اصلی نداشته باشه

تگ H2 در سئو

بعد از عنوان اصلی مطلب یعنی H1 , تگ H2 مهمترین بخش یک مطلب هستش که به این شکل نوشته میشود :

<H2> … </H2>

استفاده از h2 در سئو
بررسی 300 هزار وبسایت از لحاظ تعداد وبسایت هایی که از تگ H2 استفاده میکنند

باز هم امار این امر رو میگه که از دید بزرگترین موتور جستجو یعنی گوگل رابطه نسبتا مسقیمی بین رتبه های اول و صفحه اول هست . حدود 77 درصد صفحه اول یعنی رتبه یک تا ده گوگل از تگ h2 یا عنوان بندی h2 استفاده میکنن به علاوه حدود 75 درصد رتبه های صفحه دوم گوگل نیز از تگ h2 استفاده میکنند .

با توجه به امارها مخصوصا برای امار هایی که حول محور محتوا میچرخه وجود عنوان بندی از مهمترین گام های سئو و افزایش خوانایی یک صفحه هستش پس ما مسئله ساختار صفحه در سئو رو مطرح میکنیم

ساختار عنوان بندی در سئو
ساختار عنوان بندی در سئو

همانطور که در ابتدای این مطلب گفته شد وبسایت رو باید شبیه یک کتاب دید به طوری که در عکس بالا به طور دقیق معلوم هستش.

قبل از اتمام این مقاله بهتره به یک خاطره کوچیک که مرتبط به سئو هستش هم بگم

یک اتفاق که هنگام اماده کردن این مطلب افتاد رو براتون میگم :  وقتی که این مطلب رو اماده میکردم یک فردی برای مشکل سئوش مراجعه کرد با کمی بررسی متوجه شدم که گوگل اون رو پنالتی نکرده فقط اینکه کلیدواژه مورد نظر نسبت به یک ماه پیش با توجه به ترند گوگل افت شدید تا 1/4 رو داشته پس روند ها رو فراموش نکنید

 

سخن پایانی :

در نهایت سئو ما باید بر اساس سلایق مخاطب ما باشه نه صرفا ربات ها و الگوریتم های گوگل (بیشتر بخوانید طراحی پرسونای مشتری )

 

 

بوم نیروهای مشتری
با استفاده از بوم نیروهای مشتری، مشکلات بهتری را برای حل کردن پیدا کنید

یکی از مراحل متود لین برای توسعه کسب و کار، مصاحبه با مشتریان برای صحت سنجی فرضیات بوم لین است. بوم نیروهای مشتری، روش بهتری برای مصاحبه مشکل ارائه می کند. آش مورای در این نوشته، شما را با مراحل طراحی و استفاده از بوم نیروهای مشتری آشنا می کند.

ادامه مطلب »

4 پاسخ

  1. درود بر شما نکات بسیار خوبی را باز کرده اید
    همیشه یکی از منابع خوبی که به ان سر میزنم شما هستید امیدوارم روز به روز شاهد پیشرفت شما باشیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *