ایمیل مارکتینگ در دوران تحریم

تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران محدود به نفت و صنایع سنگین نمی شود. هر روز ایمیلی از یکی از سرویس های خارجی دریافت می‌کنیم یا خبری می‌شنویم مبنی بر اینکه یکی دیگر از سرویس های نرم افزاری، دسترسی کاربران ایرانی را محدود و اکانت های آنها را مسدود کرده است.

یکی از حوزه هایی که به واسطه فعالیت آموزشی و عملیاتی طی چند ماه گذشته درگیری زیادی با آن داشتم و دارم، ارسال ایمیل به کاربران و علاقه مندان به کسب و کار است که از آن به عنوان “ایمیل مارکتینگ” یاد می شود.

به عنوان یک کسب و کار دیجیتال شما بایستی لیست های متنوعی از مخاطبان تان بر اساس فاکتورهای متعدد داشته باشید و در قالب سناریوهای متعددی ارتباط تان را با آنها از طریق ایمیل گرم و صمیمی نگه دارید و از این کانال بازاریابی برای ارائه انواع پیشنهادات و محتواهای آموزشی و ارزش آفرین به مخاطبان تان استفاده کنید.

برای این کار شما بایستی از یکی از ابزارهای ایمیل مارکتینگ استفاده کنید که این روزها یکی پس از دیگری ارائه خدمات به کاربران ایرانی را متوقف می کنند. در این مقاله تلاش می کنم با بررسی نرم افزارهای مختلف یک سرویس ایمیل مارکتینگ با کیفیت که به کاربران ایرانی سرویس می دهد را به شما معرفی کنم.

 

نرم افزارهای ارائه دهنده خدمات ایمیل مارکتینگ

نرم افزارهای ارائه دهنده خدمات ایمیل مارکتینگپیاده سازی سناریوهای مختلف بازاریابی ایمیلی شما به ابزاری به نام “ارائه کننده سرویس ایمیل” یا ESP نیاز دارید. ESP ها نرم افزارهای کاربردی هستند که از طریق یک وبسایت به آنها دسترسی پیدا می کنید و به کمک آنها می توانید کمپین های متنوع برای ارسال به مخاطبان تان طراحی و برنامه ریزی کنید.

 

ایمیل هایی که یک کسب و کار به مخاطبانش ارسال می کند را می توان به دو دسته ایمیل های تراکنشی و ایمیل های بازاریابی تقسیم بندی کرد.

ایمیل های تراکنشی در نتیجه یک رویداد که توسط مشتری یا کاربر انجام شده، ارسال می شوند.خدماتی که ESP های ارائه دهنده سرویس ارسال ایمیل های تراکنشی ارائه می دهند معمولا مناسب برنامه نویسان تیم هاست. بیشتر خدمات این سرویس ها از طریق API ها و WEB SERVICE ها ارائه می شود.

ایمیل های بازاریابی در نقطه مقابل، ایمیل هایی هستند که به لیست های انبوهی از مخاطبان ارسال می شوند. کاربر خدمات ESP هایی که خدمات ارسال ایمیل های بازاریابی و خودکارسازی بازاریابی را ارائه می دهند بیشتر افراد تیم بازاریابی هستند.

 

فاکتورهای مهم برای انتخاب نرم افزار ایمیل مارکتینگ

فاکتورهای مهم برای انتخاب نرم افزار ایمیل مارکتینگنرم افزار ایمیل مارکتینگ (یا MARKETING EMAIL SERVICE PROVIDER های ) متنوعی در دنیا وجود دارند و هر سال شاهد ظهور و بروز سرویس دهنده های جدیدی در بازار هستیم.

برای انتخاب مناسب ترین سرویس ایمیل مارکتینگ بایستی در ابتدا نیاز کسب و کارتان را مشخص کنید و بر آن اساس گزینه ها را با هم مقایسه کنید. با این حال موارد زیر را می توانید به عنوان فاکتورهایی برای مقایسه سرویس های مختلف با هم مورد استفاده قرار دهید:

1. امکانات و قابلیت ها:

اولین فاکتور در انتخاب یک نرم افزار ایمیل مارکتینگ امکانات و قابلیت هایی است که در اختیار شما قرار می دهد.

– امکان مدیریت بخش بندی مخاطبان

سرویس ایمیل مارکتینگی که شما استفاده می کنید بایستی امکان درون ریزی(ایمپورت)، بخش بندی و مدیریت موثر لیست مخاطبان تان را به شما بدهد.

– قابلیت تحلیل موفقیت ایمیل های ارسالی

شما بایستی قادر باشید با به کارگیری ESP انتخابی تان، موفقیت کمپین های ایمیلی که ارسال می کنید را با دقت ارزیابی کنید. دارا بودن امکان طراحی و اجرای تست های A/B به شما این امکان را می دهد که فرضیات مختلف را در خصوص بهبود عملکرد ایمیل ها ایجاد و آنها را آزمایش کنید.

– قابلیت طراحی و پیاده سازی سناریوهای ارسال خودکار ایمیل

با استفاده از نرم افزارهای ارائه دهنده خدمات ایمیل مارکتینگ شما قادر خواهید بود متناسب با نیازتان سناریوهای خودکارسازی متنوعی را پیاده سازی و اجرا کنید. با طراحی و پیاده سازی موثر این سناریوها، ماشین بازاریابی شما به صورت 24 ساعته برای شما کار خواهد کرد و اهداف مارکتینگ شما را محقق خواهد ساخت.

– دارا بودن قابلیت صفحه فرود و فرم برای ایجاد سرنخ های جدید

مهم ترین نکته ایمیل مارکتینگ در قرن 21 ام این است که شما باید به کسانی ایمیل بفرستید که اجازه این کار را به شما داده اند. نرم افزار ایمیل مارکتینگ مورد استفاده شما بایستی دارای قابلیت ایجاد صفحات فرود و انواع مختلف فرم ها باشد تا بتوانید مخاطبان جدید را ثبت و مستقیما وارد فرآیندهای خودکارسازی شده ایمیل مارکتینگ تان کنید.

– یکپارچه سازی با سایر ابزارهای بازاریابی

ایمیل مارکتینگ یکی از قطعات پازل دیجیتال مارکتینگ است. این کانال بازاریابی در صورتی موثر است که به صورت یکپارچه با بقیه ابزارها و فعالیتهای بازاریابی شما فعالیت کند. از این رو امکان یکپارچه سازی و ادغام نرم افزار ESP با سایر ابزارهای دیجیتال مارکتینگ یک ویژگی کلیدی در انتخاب بهترین گزینه است.

2. قیمت گذاری

قیمت مناسب و مدل قیمت گذاری متناسب با شرایط کسب و کار یکی دیگر از فاکتورهای مهم در انتخاب بهترین سرویس ایمیل مارکتینگ است.

3. راحتی استفاده

افراد مختلفی در تیم شما بایستی قادر به استفاده از سیستم ایمیل مارکتینگی که از ان استفاده می کنید باشند. به همین دلیل بهتر است در جستجوی ابزارهایی باشید که حداکثر سهولت و کیفیت تجربه کاربری را به مشتریانشان ارائه می کنند.

4. پشتیبانی

مانند هر ابزار دیجیتال مارکتینگ دیگری، پشتیبانی پاسخگو یکی دیگر از فاکتورهای تاثیرگذار در انتخاب گزینه مناسب است.

5. سرویس دهی به کاربران ایرانی

با این که تمام فاکتورهای قبلی از اهمیت خاص خودشان برخوردار هستند، ولی این فاکتور نقش کلیدی تری دارد. اگر سرویسی به مشتریان ایرانی سرویس ندهد هر چقدر هم که باکیفیت باشد برای ما غیرقابل استفاده است. بنابر این این فاکتور را به عنوان آخرین معیار تصمیم گیری در نظیر می گیریم و وارد فرایند بررسی و انتخاب مناسب ترین ابزارهای ایمیل مارکتینگ می شویم.

 

انتخاب سرویس ایمیل مارکتینگ

طبق بررسی های انجام شده از منابع مختلف بیش از 350 سرویس ایمیل مارکتینگ فعال در دنیا مشغول به فعالیت هستند. طببیعتا بررسی تمام این سرویس ها غیر ممکن است. بنابر این برای ایجاد یک لیست کوتاه تر از سرویس های ایمیل مارکتینگ، عبارت “compare email marketing service providers” را در گوگل جستجو کردم و 7 مقاله برتر را که به معرفی بهترین سرویس های ایمیل مارکتینگ پرداخته بودند انتخاب کردم و سرویس هایی را که در این مقالات بیشتر تکرار شده بود انتخاب کردم.

مقالاتی که بررسی شدند عبارتند از:

 

https://www.pcmag.com/article2/0,2817,2453354,00.asp

 

https://www.emailtooltester.com/en/blog/email-marketing-services/

 

https://www.wpbeginner.com/showcase/best-email-marketing-services/

 

https://www.isitwp.com/best-email-marketing-services-compared/

 

https://hostingfacts.com/best-email-marketing-services/

 

https://www.awwwards.com/best-top-10-email-marketing-services.html

 

https://www.reviano.com/blog/10-mailchimp-alternatives.html

 

سرویس هایی ایمیل مارکتینگی که در این مقالات معرفی شده اند به ترتیب بیشترین تکرار عبارتند از:

Constant Contact

GetResponse

MailChimp

AWeber

ActiveCampaign

SendinBlue

ConvertKit

Campaign Monitor

InfusionSoft

Benchmark

MailerLite

Drip

 

سرویس های ایمیل مارکتینگ با پلن رایگان

از آنجایی که ما ایرانی ها عموما عادت به استفاده از سرویس های رایگان داریم، صرفا سرویس هایی را در این لیست نگه می دارم که یک پلن رایگان را در بسته قیمت گذاری شان ارائه دهند. به این ترتیب از لیست بالا  موارد زیر با پلن های رایگانی که می نویسم باقی ماندند:

Constant Contact

یک نسخه آزمایشی 2 ماهه به شما ارائه می کند.

 

MailChimp

پلن رایگان با زمان نامحدود برای 2000 مشترک، 12000 ایمیل در ماه به همراه استفاده از قابلیت های گزارش گیری، مدیریت لیست و ویژگی های موبایل

 

SendinBlue

پلن رایگان با محدودیت ارسال روزانه 300 ایمیل، به کارگیری وب فرم ها و گزارش گیری مقدماتی

 

Benchmark Email

پلن رایگان با زمان نامحدود برای 2000 مشترک و 14000 ایمیل در ماه، استفاده از وب فرم ها، مدیریت لیست و تستA/B

 

MailerLite

بهترین پلن رایگان را برای 1000 مشترک و بدون هیچگونه محدودیت دیگری ارائه می دهد.

 

چه شرکت هایی به مشتریان ایرانی سرویس می دهند؟

دشوار ترین قسمت انتخاب یک سرویس ایمیل مارکتینگ در دوران تحریم، اطمینان از این است که شرکت ارائه دهنده، از ارائه سرویس به مشتریان ایرانی به خاطر تحریم های آمریکا سرباز نزند. برای حل این مساله، یک ایمیل تنظیم و برای 5 شرکت فوق ارسال کردم.

متن پیام ارسالی و پاسخ های دریافت شده از سرویس های مختلف:

اولین پاسخ را از پشتیبانی میلرلایت دریافت کردم:

 

 

نکته جالب این بود که پاسخگوی میلرلایت نمایندگی انحصاری  شرکت کارزار را رد کرد که احتمالا به خاطر بی اطلاعی این کاربر بوده است. با این حال اینگونه به نظر می رسد که خبر مربوط به بسته شدن اکانت های ایرانی در میلرلایت چندان صحیح نیست و بسته شدن چند اکانت احتمالا به خاطر تخلف آنها از قوانین پلتفرم و ارسال ایمیل اسپم بوده است.

میلرلایت یک ابزار ساده و سبک است که بسیاری از کاربران ایرانی نیز از آن استفاده می کنند. با توجه به محدودیت های میل چیمپ میلرلایت یکی از مناسب ترین گزینه ها به شمار می رود. به نظرم اگر کاربر مبلرلایت بودید و تخلف از قوانین آن نداشتید بهتر است به استفاده ازآن ادامه دهید.

 

دومین پاسخ را از یکی از سرویس هایی که نظرات مثبت زیادی در موردش خواندم دریافت کردم. Benchmark Email یک سرویس ایمیل مارکتینگ حرفه ای با یک پلن رایگان خوب و قابل استفاده است. بیشتر کاربران این سرویس ژاپنی هستند.

از آنجایی که پشتیبانی پاسخگو یکی از مهم ترین فاکتورهای انتخاب یک سرویس ایمیل مارکتینگ مناسب است، سرویس ایمیل مارکتینگ بنچمارک یکی از گزینه های منتخب این تحقیق است.

پیشنهاد نماینده سابق میلرلایت

در کنار تحقیقی که برای انتخاب یک سرویس ایمیل مارکتینگ مناسب انجام دادم، از مسیر دیگری هم برای پیدا کردن یک ابزار جایگزین مناسب برای میلرلایت اقدام کردم. طی تماسی که با نماینده میلرلایت در ایران شرکت کارزار داشتم در مورد صحت شایعه بسته شدن اکانت های میلرلایت در ایران سوال کردم.

طبق گفته نماینده شرکت کارزار خبر صحت داشته و میلرلایت در حال مسدود کردن بعضی از اکانت های ایرانی است(مساله ای که کاربر پشتیبانی میلرلایت ان را رد کرد یا از ان بی اطلاع بود). در هر حال پیشنهاد کارزار ابزار ایمیل مارکتینگ ناشناخته ای را به من معرفی کرد که از طریق آدرس sender.net در دسترس است.

Sender یک استارتاپ لیتوانیایی است که فعالیت خود را از اکتبر 2017 شروع کرده و شباهت زیادی با میلرلایت دارد. به همین دلیل من Sender را به عنوان دومین پلتفرم برای تست انتخاب کردم.

نتیجه گیری و جمع بندی

اگر در جستجوی سرویس ایمیل مارکتینگ جدیدی برای جایگزین کردن Mailchimp و MailerLite هستید به نظر می رسد دو گزینه قابل قبول benchmarkemail.com و Sender.net باشند.

به زودی و در مقالات جداگانه به معرفی این دو ابزار خواهم پرداخت

طراحی سناریوی همراه کردن مشتری

بعد از جذب یک مخاطب و تبدیل او به مشتری، باید مسیر همواری با کمترین اصطکاک در مقابل مشتری باشد تا بتواند مراحل لازم را طی کند و از محصول یا سرویس ما استفاده نماید(Customer On-boarding process).در طراحی این فرآیند بایستی یکپارچگی بین همه کانال های ارتباطی با مشتریان، وجود داشته باشد.

ادامه مطلب »
تاجران توجه

چندی پیش فیس‌‌بوک از طرحی جدید به‌نام فیس‌‌بوک لایو رونمایی کرد. هدف از این طرح، تشویق به استفاده از ویدئوهای لحظه‌ای و کوتاه در این

ادامه مطلب »

6 پاسخ

  1. سلام.
    سرویس avangemail.com را به تازگی راه اندازی کردیم که علاوه امکانات میلرلایت امکانات منحصر به فرد دیگری نیز داریم و ابزارهای هوشمندی برای مارکتینگ در حال توسعه هستیم.
    اگرچه این سرویس انگلیسی زبان هست ولی آموزش های فارسی به همراه پشتیبانی از امکانات فارسی نظیر فونت فارسی و RTl در نظر گرفته شده است.
    امکان ارایه نمایندگی وجود دارد.
    با تشکر

  2. سایت معرفی شده در کامنت اول را دیدم.
    mailwizz استفاده کردن و سایت راه انداختن!

  3. مسعود جان. چرا شما نیز راه اندازی نمی کنید؟
    mailwizz که هیچ صدها برنامه دیگر نظیر mailtrain و. … نیز هست. چرا شما یک سرویس ایمیل راه اندازی نمیکنی؟
    به جای تخریب بهتر نیست بگید چطور ارسال ایمیل صورت میگیرد؟ راه حل میلرلایت postfix که رایگان هست بود. راه حل شما برای mailwizz ما چیست؟

    1. درود بر شما دوست عزیز
      متاسفانه این خصلت بد خیلی از ما ایرانیان است، که برای پیشرفت باید این اخلاق را کنار بذاریم.
      این که کسی یک قدم هرچند کوچک برداره بهتر از ایستادن و خودنمایی با تلاش برای تخریب دیگرانه.
      به انتقادات درست گوش بدید اما به اظهارات بیهوده گوش ندید.
      امیدوارم پیروز و موفق باشید.

  4. سپاس از توضیحات کامل و مفید شما. دارم یکی از ایمیل های معرفی شده شما را برای سایت راه اندازی میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *