راهنمای انتخاب قالب و سبک محتوا

سبك محتوا

مقدمه

بعد از اینکه کلیدواژه های اصلی کسب و کارتان را انتخاب کردید، باید فرمت، قالب ها و انواع محتوایی را که می خواهید مشخص کنید و برای هر یک از انواع محتوا، راهنمای سبک محتوای مشخصی داشته باشید. برای اشنایی با انواع و قالب های محتوا لطفا این مطلب را مطالعه کنید. قدم بعدی طراحی سبک محتوا ست.

این که چه نوعی ازمحتوا بیشتر به کار شما می آید، کاملا بستگی به نوع کسب و کار و مخاطبان شما دارد. در این مرحله باید بعد از اینکه با انواع محتوا آشنا شدید، و نمونه هایی از هر یک از انواع محتوا مشاهده کردید، انواع محتوایی را که می خواهید تولید و به مخاطبان تان عرضه کنید انتخاب کنید. مانند سایر جنبه های مارکتینگ تان، انواع و  قالب های محتوا را هم می توانید بعدا تغییر دهید. اگرچه توصیه من با شما این است که حداقل ۳ ماه، روی تولید و انتشار یک مجموعه از انواع و قالب ها که با استفاده از طوفان ذهنی و همفکری با سایر اعضای تیم مشخص کرده اید، ثابت باقی بمانید.

بعد از انتخاب انواع محتوایی که می خواهید تولید کنید باید برای هر یک از آنها،‌ راهنمای سبک محتوای مربوط به ان را تولید کنید.

راهنمای سبک محتوا چیست؟

منظور از راهنمای سبک محتوا، سندی است که در آن استانداردها و رویه هایی که باید برای تولید محتوا توسط همه اعضای تیم رعایت شود، نوشته شده و در اختیار همه اعضای تیم قرار گرفته است. راهنمای سبک، متناسب با قالب محتوا متفاوت است، با این حال باید شامل همه موارد زیر باشد:

عناصر برند:

هر محتوایی که ما تولید و منتشر می کنیم، یک پیام بازاریابی است. بنابر این باید سعی کنیم در تمام محتواهایی که منتشر می کنیم، ردی از برند ما وجود داشته باشد تا علاوه بر آگاهی افزایی و ارزش آفرینی برای مخاطب، حس خوب مخاطب را نسبت به برند ما تقویت کند. در سند راهنمای سبک محتوا باید مشخص شود که کدام عناصر برند (لوگو، شعار، رنگ بندی، لحن یا…) و به چه صورتی و در کجای محتوا بایستی قرار داده شوند.

لحن محتوا:

لحن یا تن، یکی از عناصر برند است، با این حال به دلیل اهمیت آن، در راهنمای سبک برند جداگانه به آن پرداخت می شود. در راهنما باید مشخص شود که لحنی که برند ما می خواهد به آن روش با مخاطبانش گفتگو کند چیست؟ آیا بایستی از لحن محاوره ای استفاده شود یا اینکه لحن رسمی مد نظر است؟ مثال های عینی برای شفاف تر شدن نوع لحن در راهنمای سبک مورد نیاز است.

قواعد نگارشی-ویرایشی:

یکی دیگر از بخش های راهنمای سبک محتوا، قواعد نگارشی و ویرایشی است که باید به صورت یکپارچه و ثابت در همه محتواهایی که تولید می کنید رعایت شود. نحوه استفاده از نیم فاصله ها، سقف تعداد کلمات یک جمله، سقف تعداد خطوط در یک پاراگراف،‌سقف تعداد کلمات تیتر، نحوه استفاده از نقطه و ویرگول و مواردی از این است، از جمله آیتم هایی هستند که در این بخش باید در مورد آنها شفاف سازی صورت گیرد.

قواعد قالب بندی:

مواردی از قبیل اینکه چه نوع فونتی مورد استفاده قرار بگیرد. سایز تیترهای ۱ و ۲ و ۳ چقدر است؟ فاصله بین خطوط باید چقدر باشد؟ کجا باید از قلم بولد یا ایتالیک استفاده شود در این قسمت مشخص خواهند شد.

قواعد استفاده از تصاویر:

نحوه کپشن گذاری روی تصاویر، ابعاد و نسبت طول به عرض تصاویری که استفاده می شود، منابع غیر مجاز برای جستجوی تصاویر و حداقل کیفیت تصاویر از جمله مواردی هستند که در این قسمت از راهنمای سبک محتوا، مشخص می شوند.

قواعد استفاده از ویدئو:

این که سایز خروجی حداکثر چقدر باشد، نسبت ابعاد ویدئو و کدک مورد استفاده برای فشرده سازی و قالب آن چه باشد؟ سقف و کف زمان هر ویدئو، چگونه است، واتر مارک روی ویدئو در کجای ویدئو قرار می گیرد و از کدام حالت لوگوی سازمان برای این کار استفاده شود این موارد از جمله مواردی است که در راهنمای سبک بایستی به ان پرداخته شود.

 

اهمیت داشتن راهنمای سبک چیست؟

راهنمای سبک محتوا، کتابچه استاندارد شما برای تولید محتوای با کیفیت و با ساختار واحد و باثبات است. تولید محتوا با استفاده از راهنمای سبک مشخص باعث می شود مخاطبین شما، به محتوای شما عادت کنند و ارتباط بهتری بین انها و برند شما شکل بگیرد.  در چنین شرایطی، مخاطبین راحت تر به مشتریان شما تبدیل خواهند شد چرا که ارتباط ذهنی مستحکمی بین شما و انها شکل گرفته است.

راهنمای سبک محتوا، باید به عنوان یک سند بالادستی به کلیه افرادی که در تیم محتوای شما، وظیفه تولید و انتشار محتوا دارند عرضه شود. از اعضای تیم بخواهید به صورت مستمر روی تطابق محتوای منتشر شده در کانال های مختلف و سبک محتوای استانداردی که در راهنما به آن اشاره شده است نظارت داشته باشند.

 

 

 

تاجران توجه

چندی پیش فیس‌‌بوک از طرحی جدید به‌نام فیس‌‌بوک لایو رونمایی کرد. هدف از این طرح، تشویق به استفاده از ویدئوهای لحظه‌ای و کوتاه در این

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *