موشن گرافیک

موشن گرافیک ( Motion-Graphic )

در این مقاله با انواع موشن گرافیک و ویژگی تیم تولید موشن گرافیک آشنا می‌شویم و با نقش های افرادی که در تیم موشن گرافیک هستند آشنا می‌شویم. 

بعد از معرفی دو تولید کننده داخلی موشن گرافیک ایرانی به معرفی یک سرویس پیشرفته آنلاین برای تولید موشن گرافیک می پردازیم و در پایان فرم سفارش و استعلام قیمت موشن گرافیک رو قرار دادیم تا بتونید به سرعت و راحتی فراوان این خدمات را به ما بسپارید و از کیفیت پروژه نهایی لذت ببرید و از قیمت مناسب آن شگفت زده شوید.

موشن گرافیک چیست؟

گرافیک حرکتی، تکنیکی دیجیتالی است که تصاویر، کلمات، صداها و ویدیوها را با یکدیگر ترکیب می‌کند. هر نوع گرافیک متحرک دیجیتالی را که همراه یا بدون صدا، و با حرکت دوبعدی یا سه بعدی، مفهومی را به مخاطب منتقل کند، موشن گرافیک می گوییم.

موشن گرافیک از دو عبارت موشن به معنای حرکت و گرافیک به معنای تصاویری همچون وکتورها و تصاویری که عموما با برنامه های گرافیکی همچون فتوشاپ و … ساخته میشوند، تشکیل شده است.

موشن گرافیک ها اصولا به همراه صدا توسط برنامه هایی مالتی مدیا همچون ادوب افترافکت ساخته میشوند.

دانش موشن گرافیک را می‌توان اینگونه تعریف کرد:

دانش ادغام تصاویر و حرکت آنها به همراه صدا که در ساخت تیزر تبلیغاتی،انیمیشن های دوبعدی،برنامه های آموزشی و…کاربرد دارد و عدم نیاز به دوربین و نور و فیلمبرداری و عدم نیاز به بازیگرو استفاده از رنگ های جذاب، تصاویر گرافیکی متنوع و خلق افکت هایی با جذب مخاطب همگی دلایلی هستند که موشن گرافیک امروزه جزو پرطرفدارترین روشها به ویژه برای تبلیغات مورد استفاده است.

انواع موشن گرافیک:

متناسب با شرایط کسب و کار، اهداف بازاریابی که در نظر دارید، جامعه مخاطبان و سایر الزامات اختصاصی مربوط به کسب و کار می توانید  یکی از انواع موشن گرافیک را انتخاب کنید. در ادامه با اقتباس از دو مقاله در یام یام ویدیوز و ، شما را با 10 قالب اصلی موشن گرافیک، آشنا می‌کنم:

1.انیمیشن کاراکتر دوبعدی: 

در این نوع انیمیشن کاراکترها و صحنه به صورت دو بعدی و با به کارگیری پرسپکتیو طراحی می شوند.

2.انیمیشن موشن گرافیک دو بعدی:

در این نوع انیمیشن همه چیز بصورت دو بعدی نمایش داده میشود و هر شکلی می‌تواند در جهت های بالا پایین چپ و راست حرکت کند عمق ندارد و کاملا مسطح و تخت به نظر میرسد و فقط دو محور X,Y وجود دارد.

3.انیمیشن 2.5 بعدی:

انیمیشن ۲.۵ بعدی یک تکنیک ساخت انیمیشن است که در آن یک محیط سه بعدی شبیه سازی میشه ولی همه شکل ها و کاراکتر ها بصورت دو بعدی طراحی میشه و دوبعدی حرکت میکنه. ویژگی این مدل سرعت بالا اون و دردسر کمتر نسبت به انیمیشن سه بعدی و برای مخاطب جذابیت زیادی دارد.

4.وایت بورد انیمیشن

وایت برد انیمیشن یه سبک موشن گرافیک که در آن یک صفحه سفید وجود دارد که یک دست روی آن نقاشی می‌کند و معمولا به صورت سیاه و سفید و یک مفهوم را توضیح میدهد. همه چیز رو کاربر می‌بیند و درگیر ماجرا میشود , سادگی رو به کاربر نشون میده و پیام مستقیما به کاربر می‌رسد. 

5.انیمیشن سه بعدی

انیمیشن سه بعدی یک روش ساخت انیمیشن است که در آن بینهایت امکان برای ساخت وجود دارد و برای اهداف تجاری و تبلیغاتی  ساخته میشه و بسیار زمان بر و گران است.مخاطب احساس راحتی زیادی با این نوع انیمیشن میکند و بسیار با کیفیت است. 

استودیو های بزرگ مانند والت دیزنی و پیکسار و سونی پیکچرز و… برای ساخت اغلب انیمیشن ها از این روش استفاده میکنند.

6.ویدئوی زنده

ویدیو زنده برای شرکت هایی که در تلاش هستند رابطه ای قوی و شخصی بین خود و مشتریانشان بوجود بیاورند در این روش همه چیز با یک دوربین ضبط میشود و موثر ترین روش برای جلب اعتماد مخاطب است.

7.ویدئوی زنده با عناصر گرافیکی

ویدیو زنده با عناصر گرافیکی همان روش قبلی است که در آن از شکل های سه بعدی و گرافیکی استفاده میشود و برای مخاطب جذاب تر است.

8.استاپ موشن

استاپ موشن یک روش ساخت موشن گرافیک است که در آن از یک شی عکسبرداری میشود  و بعد از تکان دادن مجدد عکسبرداری میشود و از پشت هم نشان دادن این تصاویر یک ویدیو بوجود می آید که حرکت آن شی را نشان میدهد. فقط برای ساخت فیلم های کوتاه کاربرد دارد و ساخت آن زمان بر است , ولی تاثیر گذار.

9.تایپوگرافی

تایپوگرافی یک فعالیت هنری است که از تکنیک تایپ حروف و کاراکتر هاست. که در آن به فاصله بین حروف و طرح و نقش چینش آن توجه بسزایی می‌شود.

10.اسکرین کست

اسکرین کست ارزان ترین نوع ساخت موشن گرافیک است که بیشترین کاربرد آن توضیح نرم افزار و فرآیند و آموزش است .


روند تولید موشن گرافیک:

تولید موشن گرافیک مراحل متعددی دارد که متناسب با میزان بودجه و اهمیتی که یک موشن گرافیک دارد، می توان برخی از این مراحل را در هم ادغام و از آنها صرف نظر کرد، در اینجا، با فرض تولید بهترین موشن گرافیک با بالاترین کیفیت، مراحل شرح داده خواهد شد.

ایده اساسی (concept-briefing):

 شما بعد از پاسخ دادن به سوالات زیر میتوانید که ایده اساسی ساخت موشن گرافیک برای شما روشن میشود
اینفوگرافی به صورت خیلی کلی مربوط به چه موضوعی است؟
چه هدفی را دنبال می کند؟
ویدئو در مورد چه چیزی است؟
ایده اصلی که می خواهید بینندگان متوجه آن شوند و نکات تکمیلی و پشتیبانی کننده آن چیست؟
ساختار  و خط سیر داستان چطور است؟

انتخاب استایل بصری(visual style):

در این مرحله باید یک استایل بصری برای انیمیشن انتخاب شود. مثلا طراحی گرافیکی به صورت کارتونی است، یا واقع گرایانه، تخت است یا سه بعدی، چه ترکیب رنگی مورد استفاده قرار می گیرد؟ آیا قرار است، از کاراکتر اصلی به عنوان قهرمان، در داستان استفاده شود؟ یا فقط شامل متن و طرح های گرافیکی است؟ اگر از کاراکتر استفاده می شود، کاراکترها چه شکلی دارند؟ از چه استعاره های بصری برای انتقال مفاهیم اصلی پیام به مخاطب استفاده می شود؟ برای انتخاب استایل بصری، می توان، مثال هایی از ویدئوهای مورد پسند را تهیه، و آنها را به عنوان مثال برای کارگردان یا مدیر تولید ارسال کرد، یا اینکه می توان به کارگردان اجازه داد بر مبنای مفهوم اصلی و اهداف تولید موشن گرافیک، خود انتخاب استایل بصری را بر عهده بگیرد.
برای شناخت بیشتر در خصوص انواع استایل های موشن گرافیک مطالعه مطالب زیر می تواند مفید باشد:

The Best Explainer Video Styles (and When To Use Each One)

The 3 Most Popular and Best Explainer Video Styles

How to Produce Motion Graphics | Visually Blog

نوشتن اسکریپت(script writing)

با یک طرح کلی راجع به روایت کلی داستان شروع کنید که بعدا به عناصر بصری، حرکت، صداگذاری، جلوه های صوتی و موزیک ترجمه خواهد شد. در وهله اول نکات اصلی را مشخص کنید سپس شروع کنید به نوشتن  کلمه به کلمه، چیزهایی که می خواهید گوینده و کاراکترها بگویند(چه به صورت صدای روی متن چه به صورت متن روی صفحه)

30 ثانیه زمان ایده آل برای انتقال پیام است. 60 ثانیه قابل قبول و 90 ثانیه به طور معمول زمان ماکزیمم توصیه شده است. با خواندن متن با یک سرعت متوسط می توان تخمین حدودی از مدت زمانی که ویدئو طول می کشد به دست آورد.

استوری بورد(storyboard):

استوری بورد مشخص می کند که در مقاطع مهم ویدئو چه چیزی نمایش داده میشود و چه اتفاقی می افتد و هر کدام از کاراکترها چه کار می کنند. برای هر صحنه، توضیح مختصری بنویسید و متن نریشن، صداها و متونی که در این صحنه و این لحظه روی صفحه نمایش داده می شوند را مشخص کنید.

طراحی گرافیکی/تصویرسازی:

در این مرحله بر اساس استوری بورد و اسکریپت موجود، طراح گرافیک بایستی المان هایی که باید نمایش داده شوند را طراحی کند. بهتر است، طراحی به صورت برداری(وکتور) و با استفاده از نرم افزارهایی نظیر illustrator انجام شود. طرح های گرافیکی به صورت لایه باز به کارگردان یا انیماتور ارائه می شود.

صدا (صدای گوینده، موسیقی، افکت های صوتی):

بعضی از موشن گرافیک ها، شامل متن متحرک هستند در حالی که موسیقی برای تنظیم حال و حوا در پس زمینه پخش می شود. برخی دیگر، می توانند شامل کاراکتر هایی باشند که با صداهای مختلف با هم صحبت می کنند و متناسب با فعالیتهایشان، افکتهای صوتی و موسیقی متناسب پخش می شود.

 انیمیشن:

مرحله نهایی، کنار هم گذاشتن همه قطعه هاست. البته، بعضی از تولید کنندگان موشن گرافیک اعتقاد دارند که اول باید کار ویدئویی به اتمام برسد و روی آن، نریشن و سایر اصوات گذاشته شوند. به هر حال در این مرحله تمامی حرکت ها ایجاد می شود و خروجی نهایی ایجاد می شود.

در منابع دیگر، روندهای مشابه دیگری نیز برای تولید موشن گرافیک ذکر شده.

هزینه تولید موشن گرافیک

تیم های مختلف متناسب با کیفیت و تجربه کاری شان، قیمت های متنوعی برای تولید موشن گرافیک درخواست می کنند. برای تهیه این گزارش ما قیمت تولید 60 ثانیه موشن گرافیک در قالب انیمیشن دو بعدی به همراه نریشن را از 20 نفر تولید کننده مختلف استعلام کردیم و در صورتی که تمایل داشته باشید میتوانید از ما استعلام قیمت کنید.

 و همچنین بسته به عوامل مختلف، هزینه تولید موشن گرافیک متفاوت است، عواملی که در هزینه تولید موثرند عبارتند از:

1. اعضای تیم

طبیعی است که هر چقدر افراد با تخصص ها و توانمندی های متفاوت بیشتری در روند تولید موشن گرافیک مشارکت داشته باشند، هزینه تولید بالاتر خواهد رفت. افرادی که می توانند در تولید موشن گرافیک نقش داشته باشند عبارتند از:

مدیر هنری، مدیر تولید یا کارگردان

وظیفه این فرد، مدیریت کلی فرآیند تولید و ایجاد ارتباط و هماهنگی بین اعضای تیم تولید موشن گرافیک و همچنین درک نیاز صاحب اثر (تهیه کننده یا مشتری) و انتقال آن به اعضای تیم است. انتخاب استایل و فرم موشن گرافیک،  هم از وظایف مدیر هنری است.

سناریوپرداز ، نویسنده

وظیفه این فرد این است که بر اساس خواسته صاحب اثر، متن موشن گرافیک را آماده کند. اسکریپت یا متن موشن گرافیک بعدا توسط گوینده به صدا تبدیل می شود.

طراح استوری بورد

طراح استوری بورد، نقشی بین سناریوپرداز/ نویسنده و گرافیست است. هر دوی این افراد می توانند این کار را انجام دهند. 

تصویرساز ، گرافیست

وظیفه این فرد آن است، در صورت وجود استوری بورد بر اساس استوری برد ، و در صورت فقدان استوری برد، صرفا بر اساس استایل انتخاب شده توسط مدیر هنری، گرافیک مورد نیاز برای موشن گرافیک را تهیه کند.

تدوینگر

وظیفه تدوینگر، تولید ویدئو و ترکیب صوت و تصویر و متن برای دستیابی به خروجی نهایی است.

انیماتور

نقش انیماتور، جان دادن به تصاویر گرافیکی طراحی شده در نرم افزاری مانند افتر افکت، بر اساس استوری برد است.

گوینده ، صداگذار

صدا یک عنصر مهم یک موشن گرافیک است. ممکن است موشن شما دارای یا فاقد دیالوگ(نریشن) باشد، با این حال حتما به یک صداگذار برای انتخاب و تدوین موسیقی و افکت های صوتی، نیاز است.

2. درجه کیفی محصول

موشن گرافیک ها را می توان در سطوح کیفی متنوعی تولید کرد. بسته به اینکه سقف بودجه چقدر باشد، درجه کیفی محصول تعیین می شود. استفاده از گرافیک های آماده، یا طراحی اختصاصی، وجود یا عدم وجود مرحله استوری بورد، کیفیت و شهرت گویندگانی که مورد استفاده قرار می گیرند و کیفیت و دقت خروجی نهایی، از فاکتورهای کیفی محصول هستند. به نظر می رسد، بتوانیم سه سطح کیفی معمولی، خوب و عالی را برای موشن گرافیک ها در نظر بگیریم. بودجه تولید هم 500 هزار تومان، یک میلیون تومان و 1.5 میلیون تومان برای موشن گرافیک تا سقف 90 ثانیه برای درجه های کیفی فوق تخمین زده می شود.

ابزارهای مورد نیاز برای تولید موشن گرافیک:

Adobe Aftereffect

پرکاربردترین ابزار برای تولید موشن گرافیک افترافکت است.

Adobe Illustrator

از این نرم افزار برای تصویر سازی استفاده میشود.

ابزار‌های آنلاین تولید موشن گرافیک:

Pawtoon

یکی از سریع ترین و باکیفیت ترین سرویس های آنلاین تولید موشن گرافیک است. نگران یادگیری این ابزار نباشید چون بعد از استفاده از مطالب آموزشی که در وبسایت این سرویس قرار داره , کار کردن با این سرویس برای شما مثل آب خوردن میشه.

ارائه دهندگان خدمات موشن گرافیک:

طراحی آنلاین

ما کی هستیم و چیکار میکنیم؟ ما چند تا رفیق قدیمی هستیم که هر کدوم توی تخصص خودمون چند سالی تجربه طراحی آنلاین  داریم و دورهم توی یک دفتر جمع شدیم و برای همه سفارشاتمون به صورت اختصاصی طراحی میکنیم. نمونه کارهای موجود توی سایت برای آشنایی با سبک و توانایی طراحیمونه و به این معنی نیست که اون طرح ها قابل خریداری هستن. روال کاری به این صورته که نمونه کارهای توی سایت رو ملاحظه می کنید و اگر از سبک کاریمون خوشتون اومد، باهامون ارتباط برقرار می کنید تا بیشتر راهنماییتون کنیم و برای سفارش شما بر حسب نیازتون، به طور اختصاصی طراحی انجام بدیم.

©منبع: طراحی آنلاین

ویژگی ها :

 1- قیمت گذاری شفاف برای خدمات 

2- پشتیبانی سریع و با کیفیت

لولسا

استودیو طراحی وب Firemode در حدود یک دهه پیش فعالیت خود را شروع کرد. فعالیت های این استودیو در آن زمان تنها در بخش برنامه نویسی تحت نت و سایت بود. تا اینکه در سال 1390 بخش طراحی آن و به روز رسانی در تیم تشکیل دهنده استودیو انجام شد و تصمیم بر گستر کار در قالب تیم طراحی و تبلیغاتی آگرین گرفته شد.ما بنا را بر این گذاشتیم تا از هر گونه تبلیغات به اصطلاح بازاری، بی کیفیت و کپی برداری (حتی در صورت سفارش مشتری) اکیدا خودداری کرده و سطح کاری مان را از سطح روز جهانی پایین تر نیاوریم.در ابتدای سال ۱۳۹۷ این مجموعه به لولسا(LevelsA) تغییر نام داد و با این نام در خدمت شما هستیم. این مجموعه در زمان حاضر به صورت تیم ارائه دهنده خدمات فعالیت می کند و مجموعه حقوقی نمی باشد.

©منبع: آگرین

ویژگی ها :

تنوع کار زیاد

معایب :

پشتیبانی ضعیف (تجربه شخصی نویسنده در تعامل با مجوعه)

فرم ثبت سفارش تولید موشن گرافیک

در صورت تمایل به استعلام قیمت بر اساس متوسط قیمت دریافتی از تولید کنندگان مختلف بر اساس جزئیات سفارش، می توانید فرم زیر را تکمیل کنید و از موشن گرافیست های مورد تایید ما که همگی دارای نمونه کار هستند، پیشنهاد قیمت دریافت کنید.

فرم ثبت سفارش

منابع :

انیم استار , پویا اندیش , آگرین , یام یام ویدیوز , ویژوالی

7 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *